"Багаті також плачуть?": В окупованій Ялті взялися за знесення торгового комплексу Ахметова (фото)

Глава підконтрольної Кремлю міської адміністрації Ялти Андрій Ростенко пояснив такий крок бажанням відкрити вид на море.

Демонтаж будівлі Ахметова. Фото: Крим.Реалії.

На набережній окупованого міста Ялта зносять торговий центр «Еда». Його власником був «Перший український міжнародний банку» (ПУМБ), що входить до фінансово-промислової групи SCM бізнесмена Ріната Ахметова. Новину повідомляє видання «Крим.Реалії», передають Патріоти України.

Як зазначається, зносити торговий комплекс почали ще 2 листопада. Остаточно демонтувати будівлю планують до кінця року. Глава підконтрольної Кремлю міської адміністрації Ялти Андрій Ростенко пояснив такий крок бажанням відкрити вид на море. Він заявив, що на місці знесеного комплексу з'явиться майданчик для прогулянок в історичному стилі.

Раніше місцевий «суд» дав ПУМБу можливість власноруч демонтувати об’єкт, однак цього не сталося. У день початку зносу на дійство покликали подивитися всіх охочих. Ростенко констатував великий наплив бажаючих знищити будівлю. За його словами, у демонтажі беруть участь практично усі – від міських служб до волонтерів та молоді.

«Молодь хоче купити кувалди і рукавички, щоб кожен кримчанин, який хоче позбутися від спадщини минулого в особі комплексу «Еда», зміг відбити шматочок від його стіни», - сказав представник окупаційної влади. Втім, наплив таких активістів уже стих. Зараз на майданчику залишилося лише кілька робітників та важка техніка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...