Багатомільярдний бюджет Міноборони на такі "дрібнички" особливо не розмінюється: Бійці ЗСУ відбили атаку біля Авдіївки завдяки тепловізорам, купленим на народні пожертви (фото)

Лише за два минулі тижні армія отримала допомогу від небайдужих громадян на суму 804 тисячі гривень.

Подарунок захисникам. Фото: соцмережі.

На одній із ділянок фронту поблизу Авдіївки кілька бойовиків змогли підійти впритул до позицій українських бійців. Про це повідомляють волонтери проекту "Повернись живим" на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

"Можливо їм допомогло те, що вони знають територію краще за наших військових, які після ротації потрапили на передову саме в цій місцевості. Можливо вони необгрунтовано повелися зухвало. В результаті їх помітили, відбувся бій. Ворог відступив. З нашої сторони обійшлось без втрат", – йдеться у повідомленні.

Волонтери підкреслюють, що ворога вдалося помітити завдяки тепловізорам, які були придбані на пожертви українців. Повідомляється, що лише за два минулі тижні армія отримала допомогу на суму 804 тисячі гривень.

Кілька бригад отримали нічну оптику, аби мати змогу помічати ворога і вчасно реагувати:
3 батальйон 30 бригади має тепер тепловізор Pulsar HD19S з германієвою лінзою з фокусною лінзою 100 мм. У два батальйони 54 бригади відвезли два тепловізори Pulsar Quantum XD38S, тепловізор Pulsar Quantum XD50S та далекомір Yukon LRS-1000. 13 батальйону 58 бригади передали планшет. 92 бригаді передали три тепловізори Pulsar Quantum HD50S, два Pulsar Quantum XD50S, один Pulsar Quantum HD38S та далекомір Leica Rangemaster CRF 1600-B.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...