Байки кремлівського карлика: "Правительство Сирии давно уничтожило химическое оружие. Так и хочется сказать: скучно, девочки" - Путін

За словами лідера РФ, дітей в Сирії вбивають злочинці і "радикальні елементи", щоб звинуватити в цьому сирійського лідера Башара Асада.

Володимир Путін. Фото:Lenta.ru

Уряд Сирії давно знищив хімічну зброю. Про це заявив президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю американському телеканалу NBC. Розшифрування інтерв'ю, записаного 1-го і 2 березня, опубліковано на сайті Кремля 10 березня, зазначають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чи є, на його думку, дезінформацією повідомлення про хімічні атаки в Сирії, Путін сказав: "Звичайно".

"По-перше, уряд Сирії давно знищив хімічну зброю. По-друге, ми знаємо про плани бойовиків інсценувати застосування хімічної зброї з боку сирійської армії. А по-третє, це всі спроби, які неодноразово були в недалекому минулому, ці звинувачення, використання цього як привід для консолідації зусиль у боротьбі з Асадом. Нам це все добре відомо, зрозуміло і навіть нецікаво. Так і хочеться сказати: нудно, дівчата", – заявив Путін.

Журналістка уточнила, чи каже президент Росії "нудно" стосовно дітей, які загинули від зарину.

"А ви впевнені в тому, що ці тіла – це результат діяльності урядових військ? Я вважаю навпаки, що це результат діяльності злочинців, кримінальних елементів і радикальних елементів – терористів, які скоюють ці злочини для того, щоб звинуватити в цьому президента Асада", – сказав Путін.

Ведуча відповіла, що "ООН дійшла інших висновків, вони провели розтин тіл загиблих дітей, і ваш міністр закордонних справ каже, що все це було придумано". "Ви теж вважаєте, що все це було придумано?" – запитала журналістка. Путін знову відповів: "Звичайно. Абсолютно впевнений у цьому. Адже там не було жодного серйозного розслідування".

"Можливо, мертві тіла і були, що трапляється на війні... Послухайте, для того, щоб бути впевненим у цьому, потрібно провести ретельне розслідування з виїздом на місце, зі збором доказів. Нічого цього зроблено не було. Тож зробімо", – сказав російський президент.

За його словами, Росія "ніколи не була проти об'єктивного розслідування".

"Це брехня. Це обман такий самий, як і потрушування пробіркою з нібито наявною зброєю масового знищення в Іраку, яку було підсунуто ЦРУ своєму міністру закордонних справ, і він потім за це попросив вибачення, але країну вже зруйнували. Це такий самий фейк, такий самий викид, який не має під собою серйозних підстав. Для того, щоб ці підстави були серйозними, треба провести розслідування. Ми – за це розслідування", – заявив Путін.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...