Бандюків треба класти мордою в асфальт, а не вести діалог. Дій Росії в Азовському морі достатньо для введення нових санкцій, - Ар'єв

На думку нардепа, ухвалення Європарламентом резолюції із засудженням поведінки РФ в Азовському морі дасть можливість посилити тиск на Москву.

Володимир Ар'єв. Фото:euroefe.euractiv.es

Дій Росії, які призвели до загострення ситуації в Азовському морі, достатньо для запровадження проти неї нових санкцій. Таку думку висловив нардеп від БПП, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, передають Патріоти України.

"Санкції вводить Єврокомісія. А Європарламент – це дорадчий орган. Ухвалення Європарламентом резолюції із засудженням дій Росії в Азовському морі означає, що країнам, які проти санкції, буде набагато складніше добитися їх скасування. Адже ухвалено колегіальне рішення, що позбавляє їх низки аргументів.

Тобто у прихильників РФ у Європі немає підстав наполягати на пом'якшенні антиросійських санкцій. Це вагома позиція Європарламенту, яка є позитивною для всіх, хто підтримує обмеження проти Росії", – сказав нардеп. Він сумнівається, що ухвалена резолюція вплине на позицію РФ.

"Для нас важливо, що Євросоюз і демократичне світове співтовариство продовжує підтримувати Україну і не розмінює своїх принципів на економічні преференції. Так роблять лише окремі країни. Зокрема, Італія, Угорщина, Кіпр. Ця резолюція дає нам шанс збільшити тиск на Росію. Як ухвалений документ сприйме Москва і чи прислухається вона до Європарламенту – треба питати у російських політиків. Але у мене жодних ілюзій щодо цієї країни немає.

Із бандюками треба розмовляти з позиції сили і класти мордою в асфальт. А не вести якийсь діалог. На мій погляд, того, що РФ зробила в Азовському морі, уже достатньо для введення нових санкцій", – підсумував Ар'єв.

Як відомо, Європейський парламент 25 жовтня без обговорення ухвалив резолюцію, у якій висловив стурбованість порушенням Росією міжнародного права в Азовському морі. У документі засуджують надмірну активність Росії щодо перевірки комерційних суден в акваторії Азова, як українських, так і третіх країн, зокрема тих, які йдуть під прапорами держав ЄС. Слухання в Європарламенті, присвячені загостренню ситуації в Азовському морі, відбулися 23 жовтня.

Джерело: Гордон

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...