"Банду геть!": Блокувальники Донбасу палять димові шашки на Банковій

Головна вимога учасників протесту – повна заборона торгівлі з тимчасово непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей.

Поліція та мітингувальники у центрі Києва. Фото: replyua.net.

В українській столиці, безпосередньо поруч з будівлею Адміністрації президента України Петра Порошенка, сьогодні проходить мітинг, який організували представники торгової блокади, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Зазначається, що головна вимога учасників протесту – повна заборона торгівлі з тимчасово непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей. Зранку приблизно тисяча мітингувальників влаштували ходу до Майдану Незалежності, де перед ними виступили народні обранці Володимир Парасюк та Єгор Соболєв. По завершенні їх промови колона рушила у напрямку президентської Адміністрації. Проте правоохоронці перекрили прохід до Банкової учасникам мітингу, вишикувавшись у три ряди. Єгор Соболєв виступив з пропозицією до людей безпосередньо на місці влаштовувати Майдан, так, як це відбувалося у 2014 році.

Окрім того, учасники акції протесту оголосили про намір почати пікетування офісу компанії СКМ, власником якої є відомий олігарх Рінат Ахметов. Йому висувають обвинувачення у нелегальній торгівлі та штучному підвищенні вартості тарифів на послуги ЖКГ. Наразі центральна частина Києва перекрита, повсюди встановлені металошукачі.

До Укренерго підійшло кілька десятків людей, проте натовп продовжує підтягуватися. Усього в колоні, яка вирушила ходою після проведення віче на Майдані, налічується кілька сотень осіб. Активісти палять предмети, схожі на димові шашки, також чуються вибухи чи то від петард, чи то від зривпакетів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...