Банку Ахметова списали 780 млн грн з рахунків "Укразалізниці", - Лещенко (відео)

Корупція нікуди не зникла, адже ситуація з екстреним переказом грошей банку Ахметова нагадує махінації часів Януковича, наголосив нардеп.

Сергій Лещенко. Фото:zn.ua

З рахунків держпідприємства "Укрзалізниця" в "Ощадбанку" було списано 780 млн грн в якості погашення зобов'язань та пені перед банком українського бізнесмена Ріната Ахметова. Про це заявив нардеп від БПП Сергій Лещенко на засіданні у Верховній Раді. Відео з виступом Лещенко виклав на своєму каналі в Youtube, зазначають Патріоти України.

"Це сталося миттєво: програли апеляцію, в той же день виконавче провадження, в той же день гроші пішли. Тоді як інші банки йдуть на реструктуризацію, зважають на становище держпідприємства, враховуючи, що країна знаходиться в стані війни, йдуть на поступки, в цьому випадку за один день всю угоду провернули", - розповів нардеп.

Він зазначив, що ця ситуація нагадала йому махінації часів екс-президента України Віктора Януковича.

"Це мені нагадує, як в один день переводили гроші підприємствам сім'ї Януковича і ДТЕК (українська енергетична компанія. - ред) за судовими рішеннями, коли було заборонено переводити гроші на зону АТО за використану електроенергію. Так само, на очах всієї країни. корупція нікуди не зникла", - упевнений Лещенко.

На його думку, причина таких порушень законодавства - у відсутності політичної волі керівництва країни.

У своєму Facebook політик уточнив, що мова йде про банк "ПУМБ", "який незрозуміло навіщо кредитував "Донецьку залізницю".

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...