"Батальйон народився хоробрим, але за два роки він отримав ще й досвід": Захисники ДАП святкують 2-гу річницю створення добробату (відео)

На честь Дня народження батальйону сьогодні в АТО нагородами відзначили дві сотні десантників.

90-й окремий аеромобільний батальйон. Фото: скріншот з відео.

Склад 90-го окремого аеромобільного батальйону, що рівно 2 роки тому був створений, сформували винятково із добровольців. Нині батальон іменують на честь одного із загиблих бійців - командира роти Героя України Івана Зубкова, про це йдеться у відео "5 каналу", передають Патріоти України.

Як стало відомо, 2014-го після тренувань військові цього батальйону одразу потрапили на передову, захищати Донецьке летовище. У боях з окупантами загинули 45 бійців батальйону, серед яких й командир роти Іван Зубков. Зубков ціною власного життя врятував побратимів. Він викликав на себе вогонь, щоб прикрити відхід підрозділу та загинув під уламками Донецького аеропорту. Згодом ім'я командира роти - присвоїли цьому батальйону, а Івану Зубкову - звання Героя України.

Мати Зубкова каже: "Ми горді, що у нас такий був син. Бажаємо всім хлопцям мирного неба, щоб вони знали щасливої солдатської долі і щоб вони живими і здоровими повернулися в своїх родин". На честь Дня народження батальйону сьогодні в АТО нагородами відзначили дві сотні десантників. Нагороди вручив перший командир батальйону з позивним "Біба". Саме він і очолював підрозділ під час захисту ДАП.

"Найтяжче було - це вивезти особовий склад з деморалізованого стану. Я потихеньку, по одному-по два чоловіки висмикував, намагався на особистому прикладі показати", - каже "Біба".

"Батальйон народився хоробрим, але за ці два роки він отримав ще й досвід. Батальйон на тому рівні, коли він може практично будь-які завдання виконувати", - пояснює особливість військових батальйону Євген Мойсюк, командир 81-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ. У рамках урочистих заходів, бійці, волонтери та родичі поклали квіти до меморіалу, на граніті якого викарбувані імена всіх загиблих бійців 90-го батальйону.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...