"Бенефис Бахчисарая": Ільмі Умеров розповів про масові обшуки та арешти кримських татар (фото, відео)

Затриманих звинуватили у тому, що вони створили на окупованому півострові осередок терористичної організації.

Затримання кримських татар. Фото: Диалог.

12 травня в окупованому Криму пройшла нова хвиля обшуків і затримань кримських татар. На даний момент затримано чотирьох кримських татар, які є мусульманами. Заступник глави Меджлісу Ільмі Умеров розповів, що вчора російські спецслужби також затримали і його, але після відпустили під підписку про невиїзд, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

“Вчера был интересный день – бенефис Бахчисарая. Утром в 5 местах одновременно там проводились обыски. Четверых ребят, соблюдающих ислам мусульман, задержали. Их пока не отпустили. Видимо, сегодня будет принята мера пресечения - содержание под стражей. Лично ко мне где-то в 16:00 пришли два сотрудника ФСБ и попросили проехать с ними в Симферополь в офис ФСБ.

Вместе с ними было пять автомобилей, в которых были "беркутовцы", "омоновцы" и другие сотрудники из каких-то других служб. Я себя вел довольно спокойно - они из машин не выходили. Просто сопровождали. Мне предъявили обвинение по возможному уголовному делу как будто бы я угрожаю территориальной целостности РФ. Сепаратизм слова не было, экстремизм было”, - розповів Умеров.


Він зазначив, що відмовився давати свідчення, порадившись з адвокатом. “Я себя виноватым не считаю, у меня никаких претензий к РФ нет, если они могут – пусть существуют столько, сколько смогут, но я не считают Крым территорией РФ. Я считаю, что незаконно был проведен референдум, незаконно было присоединение и все, что за этим следует – формирование структур власти и все, то с этим связано”, - заявив заступник глави Меджлісу. 13 травня суд в Сімферополі вирішить долю затриманих. Молодих людей звинуватили в створенні терористичного екстремістського осередку в Бахчисараї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...