"Бензоколонка", що удає наддержаву, розлютилась: Блідий "привид" СРСР оголошує нову "холодну війну" Заходу

Істерика через крайні санкції США та ЄС може вразити хіба що вдячних глядачів Кисельова та Компанію.
Сергій Рябков. Фото: Інтерфакс.

Шанси на поліпшення відносин Росії і США в доступній для огляду перспективі відсутні, заявив в середу в інтерв'ю "Інтерфаксу" заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, передають Патріоти України.

За його словами, законопроект про посилення санкцій проти РФ, прийнятий палатою представників Конгресу у вівторок, який забороняє знімати санкційний тиск без схвалення парламенту і робить введені заходи де-факто безстроковими, "перекриває можливості для нормалізації відносин". "Це черговий акт драми, яку можна характеризувати фразою "маски скинуті", - сказав Рябков, запевнивши, що "нас подібного роду прийомами залякати не можна".

Санкційний пакет, який вводить нові обмеження на кредити для держбанків і держкомпаній, обмежує поставки обладнання для нафтовидобутку, забороняє участь в приватизації держактивів, а також заморожує активи і забороняє в'їзд в США для учасників кібератак, "завдає величезний збиток" інтересам самих США; він є дітищем "квазіеліти", яка "поставила собі за мету зігнати на нас свої психологічні травми", заявив Рябков.
Порушення Росією міжнародних договорів, включаючи Гельсінські угоди (закріпили кордони в Європі після Другої світової війни), Будапештський меморандум (гарантував територіальну цілісність України), Мінські угоди по Донбасу (за якими РФ повинна віддати Києву контроль над кордоном) і домовленості про виведення військ з Абхазії і Південної Осетії, зазначені в законопроекті конгресу, є лише "надуманими приводами", вважає Рябков.
"Ці горе-політики думають, що шляхом подібного нагнітання напруженості вони якось скорегують російську політику, але це відображає їх повне політичне невігластво і нерозуміння світових процесів", - сказав заступник міністра.
За його словами, нові санкції "не залишаться без відповіді": "автори подібних ініціатив настільки зарвалися в політичному сенсі, тому метати бісер ми більше не будемо". "Зараз момент дуже складного вибору наших американських колег - або вони все-таки виявлять хоча б крихту здорового глузду і спробують запропонувати або хоча б запропонувати подумати над альтернативою, або вони будуть плисти по цій течії, в цьому каламутному потоці і далі", - припустив Рябков.
Шансів на необхідний Росії сценарій немає - законопроект про санкції на 100% буде підписаний, оскільки його схвалили обидві партії, і вето Дональда Трампа буде легко подолано, заявив РІА Новини член Ради Федерації Олексій Пушков.
За даними ВЦІОМ, майже половина (48%) росіян чекали, що прорив в російсько-американських відносинах настане після першої ж особистої зустрічі президентів Володимира Путіна і Дональда Трампа. Крах цих надій пов'язаний з тим, що Росії нема чого запропонувати для рівноцінної угоди, зазначають експерти Московського Центру Карнегі.
Москва чекає від США цілий букет поступок - зняття санкцій, принаймні неофіційного визнання Криму, спокійного ставлення до роботи на півострові зарубіжних компаній, визнання статусу рівновеликого союзника, який самостійно веде свою війну проти ісламського тероризму на Близькому Сході.

"Але що може Росія дати взамін? Поки не видно, які конкретні цілі для США принципово недосяжні без співпраці з Росією, хіба що вирішення криз, створених з її участю, а тут можна постаратися не домовлятися, а натиснути", - вважають в Карнегі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...