"Безкінечна" справа: Судове засідання над "торнадівцями" постійно зривають (відео)

Незважаючи на свідчення вісьмох потерпілих та наявність беззаперечних доказів, підозрювані продовжують вчиняти свавілля навіть за ґратами.

 Судове засідання за справою "торнадівців" постійно зривають. Фото pravda.com

Оболонський районний суд Києва заявляє про систематичний зрив засідань у справі колишніх бійців роти спецпризначення "Торнадо", яких підозрюють у скоєнні тяжких злочинів. Про це журналістам повідомили у прес-службі Оболонського райсуду Києва в середу, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українську Правду".

"В судових засіданнях, які відбулися в період з 24 травня по 9 червня 2016 року було допитано 8 потерпілих", – сказала прес-секретар суду Інна Свинаренко.

Вона повідомила, що 19 липня 2016 року на судове засідання було забезпечено явку потерпілої для допиту її в епізоді справи за звинуваченням у згвалтуванні, але воно було зірване.

За словами Свинаренко, 2 серпня в суд знову привезли потерпілу в цій справі, але засідання вдруге зірвали підозрювані. Крім того, їхні прихильники влаштували сутички з правоохоронцями під судом.

"За вказівкою обвинуваченого Оніщенка, з метою не допустити допит потерпілої, обвинувачені Ляшук та Пламадяна почали обливати прокурорів, інших учасників процесу та зал суду рідиною бурого кольору з яскраво вираженим запахом фекалій. У зв'язку з цим, звичайно, не можна було проводити судове засідання", – сказала прес-секретар.

В суді пояснили, що в середу підозрюваних на судове засідання з СІЗО доставлено не було. Таким чином судове засідання у справі колишніх бійців роти "Торнадо" перенесли на ранок 9 серпня.

"Ми зв'язалися з пенітенціарною службою та поліцією, у зв'язку з вчорашніми подіями і великою кількістю потерпілих з боку правоохоронців… Працівники поліції наразі не мають змоги доставити обвинувачених у суд", ­– повідомила прес-секретар суду.

"Судове засідання відкладено до 9 серпня 11 години 30 хвилин. Судове засідання буде в закритому режимі", – додала Свинаренко.

Як повідомлялося, 2 вівторок біля суду, який розглядав справу бійця "Торнадо" Миколи Цукура сталися сутички.

Спершу "блокувальники" суду перелізли через огорожу суду, деякі кидали в правоохоронців пакетами з борошном, а також шинами, які раніше принесли під будівлю суду.

Бійців роти "Торнадо" підозрюють у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО в період з грудня 2014 року по червень 2015 року, тяжких і особливо тяжких злочинів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...