Безславний кінець легенди нації: У Польщі розпочали кримінальне провадження проти екс-президента

Екс-президента Польщі звинувачують у багаторічній співпраці зі спецслужбами комуністичної Польської Народної Республіки.

Лех Валенса. Фото: euroradio.fm.

Екс-президента Польщі звинувачують у багаторічній співпраці зі спецслужбами комуністичної ПНР. Слідчий відділ Інституту національної пам’яті Польщі розпочав кримінальне провадження проти колишнього президента Польщі Леха Валенси через надання ним завідомо неправдивих свідчень, зокрема, у справі «Болека». Про це повідомляє Польське Радіо, передають Патріоти України.

Екс-президента Польщі звинувачують у багаторічній співпраці зі спецслужбами комуністичної Польської Народної Республіки. Так, у лютому 2016 року у Польщі оприлюднили таємні документи, які стосуються таємного співробітника «Болека».

Документи нібито були підписані екс-президентом Польщі Лехом Валенсою (пізніше це довела графологічна експертиза). Після оприлюднення документів Лех Валенса заявив, що він нічого не підписував, а також спростував співпрацю зі спецслужбами ПНР. Проте наприкінці червня прокурори дійшли висновку, що понад півсотні документів є справжніми, тобто були написані або підписані Лехом Валенсою.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...