"Безсмертний полк" на виборах: У РФ запропонували дозволити голосувати... загиблим у Другій світовій

Пояснюючи свою думку, автор ідеї зауважив, що таким чином загиблі змогли б впливати на поточні справи в країні, до розвитку і порятунку якої вони мали безпосереднє відношення.

Акція "Безсмертний полк". Фото: severnoe-tushino.mos.ru.

Директор Інституту економічних стратегій РАН Олександр Агєєв виступив з незвичайною ініціативою: він запропонував дати право голосувати на виборах людям, загиблим у Другій світовій війні. Про таку ідею Агєєв заявив на Антикризовому форумі в Санкт-Петербурзі, повідомляє "Фонтанка". Новину передають Патріоти України.

Пояснюючи свою думку, Агєєв зауважив, що таким чином загиблі змогли б впливати на поточні справи в країні, до розвитку і порятунку якої вони мали безпосереднє відношення. Наприклад, за них могли б голосувати їх сім'ї. "Акція" Безсмертний полк "- це приклад подібного вираження думки", - вважає вчений.

Директор ІНЕС РАН також вважає, що право голосу, можливо, повинні отримати відразу декілька попередніх поколінь, а не тільки ті, хто загинув на війні. Причина - та ж: вони повинні мати можливість впливати на поточні події, так як вони є продовження їх власного життя.

Відзначимо, що, крім керівництва інститутом РАН, Агєєв займає безліч інших посад і володіє великим числом звань і регалій. Так, він є доктором економічних наук, членом Спілки письменників, завідувачем кафедри управління бізнес-проектами МІФІ, членом Ізборського клубу, а також дворянином (звання отримано указом Марії Романової). Наприкінці 2015 року він за поданням Сергія Глазьєва балотувався на пост керівника директора Інституту економіки РАН, але не зібрав потрібної кількості голосів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...