"Безумовно все йде до загострення на Донбасі" - генерал про наслідки відкликання російських офіцерів з СЦКК

Путін зробив це навмисно, щоб показати, наче він мав рацію, коли говорив про місію ООН, яку слід, на його думку, призначити для охорони представників ОБСЄ.

Ілюстрація:УНІАН

Виведення російських військових зі складу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) погіршить ситуацію на Донбасі. Про це в коментарі InfoResist сказав екс-заступник голови Генштабу, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Я думаю, що вони навмисно це роблять. Тому що посил Путіна полягає в тому, що, як ви пам'ятаєте і знаєте, місія ООН повинна в призначенні зводитися до охорони представників ОБСЄ. Участь росіян в цьому воно все-таки так чи інакше дозволяло нам долати якісь конфліктні моменти досить швидко. Наші представники та їх представники говорили, що тут проблеми і все-таки реагувати і якось долати. Тепер вони прибирають свою частину, всіх російських офіцерів і генералів цієї місії. І значить, залишимося ми самі по собі. Це посилить загальну ситуацію, яка дозволить Путіну сказати: "Я ж вам казав, що місія ООН на окупованій території повинна бути, в першу чергу, призначена ось для того". Щоб це підкреслити і показати вони їх прибирають", - сказав генерал.

Як підкреслив Романенко, безумовно все йде до загострення на Донбасі.

"І це загострення має показати, що Путін мав рацію в своїх висловлюваннях, що треба вводити, в першу чергу, для цього. Але не для контролю спільного кордону Україна-Росія, а ось для забезпечення безпеки представників ОБСЄ. Вони тих приберуть, все загостриться. Ще підірвуть на міні якийсь їх автомобіль. Можуть ще, якось постраждати ці представники і Путін говоритиме: "Я ж вам сказав"", - резюмує екс-заступник глави Генштабу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...