"Бій з тінню": У Смоленську російські силовики вкотре репетирували розгін Майдану

Захід організували на території центру профпідготовки силовиків.

Російські силовики. Фото: vnews.agency.

У Смоленську силовики на навчаннях ліквідували заворушення, викликані зростанням цін на житлово-комунальні послуги. Присутні на навчаннях відзначили злагоджені дії ОМОНу і СОБР. Втім, відео свідчить, що натовп статистів особливо не намагалася прорвати діряве “оточення”. Про навчання розповідає міський сайт Smoldaily, передають Патріоти України.

Захід організували на території центру профпідготовки силовиків. Туди зібрали підрозділи з охорони громадського порядку, спецпідрозділу ОМОН і СОБР. За легендою, в селищі “Зоряний” жителі отримали завищені платіжні квитанції за послуги ЖКГ. Незадоволені вийшли на несанкціонований мітинг. Адміністрація району з дільничним намагалася роз’яснити ситуацію, але ніякі доводи не могли приборкати вже розбушувалася натовп, яка почала закидати і чиновників, і поліцейських пляшками і димовими шашками.

Прибулі для упокорення бешкетників спецпідрозділу розкинули по периметру майданчика колючий дріт і розбили натовп на два фронти, взявши їх в кільце. Провідники безладів були доставлені у відділення поліції для подальшого розгляду, а слідчо-оперативна група приступила до вилучення речових доказів.

За навчаннями спостерігав ТВО начальника УМВС по Смоленської області, полковник поліції Дмітрій Гутиря. Він подякував усім учасникам та відзначив високий рівень підготовки поліцейських до ліквідації масових заворушень. На початку квітня “Відкрита Росія” опублікувала відео з навчань по розгону масових заворушень в Підмосков’ї. Вони були набагато масштабніше смоленських, навіть відпрацьовувався варіант з використанням повітряної техніки, яка повинна скидати на протестуючих воду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...