"Білорусь - це не Росія": Обурений "братній народ" просить визнати "Нічних вовків" екстремістами

Голова Партії БНФ просить Генерального прокурора у виконання закону "Про протидію екстремізму" звернутися до Верховного суду з заявою про визнання "Нічних вовків"екстремістською організацією.

У Білорусі "Нічних вовків" бачити не бажають. Фото: ipress.ua.

У Білорусі зажадали визнати російський байкерський клуб "Нічні вовки" екстремістською організацією. Про це повідомила прес-служба опозиційної партії БНФ, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Голова Партії БНФ просить Генерального прокурора у виконання закону "Про протидію екстремізму" звернутися до Верховного суду з заявою про визнання" Нічних вовків "екстремістською організацією і заборонити їх діяльність на території Білорусі", - йдеться в заяві, направленій до Генеральної прокуратури Білорусі. Приводом для заяви стало висловлювання лідера "Нічних вовків" Олександра Залдостанова, який 30 квітня, перебуваючи в Білорусі, заявив: "Білорусь - це Росія".

Відповідно до думки голови партії Олексія Янукевича, заяву Залдостанова "явно спрямоване на невизнання Республіки Білорусь як незалежної держави і має на меті підрив територіальної цілісності нашої держави", і може бути "свідченням створення ідеологічного фундаменту для підготовки гібридної війни проти Білорусі". "Законодавства про боротьбу з екстремізмом, яке якраз недавно було значно вдосконалено, має на меті боротьбу саме з подібними погрозами і закликами", - заявив Янукевич.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...