Бірюков розповів, чому Франція та Німеччина не брали участь у військовому параді у Києві

Міжнародна політика – надскладне павутиння "сигналів", "нюансів", "месседжів", традицій і умовностей.

Іноземні військові на параді у Києві. Фото: соцмережі.

Військові країн НАТО, а також Грузії і Молдови своєю участю у військовому параді в Києві, згідно з давньою армійською традицією, віддали данину поваги Україні. Про це у своєму Facebook написав позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков, передають Патріоти України.

"Нам сьогодні віддавали честь. Міжнародна політика – надскладне павутиння "сигналів", "нюансів", "месседжів", традицій і умовностей. Не можна те, не можна це, не можна так, не можна інак. Усе виписано у протоколах, а ще є мільйони неписаних правил. Чому на параді не було Франції і Німеччини? Це "меседж"? Ні, це правило: вони – посередники у нормандському форматі і не мають права брати участі у військових заходах однієї зі сторін", – зазначив він.

Бірюков підкреслив, що Україна опинилася в центрі "всього цього виру". "Атакована зі сходу, підтримувана із заходу. Підтримувана однозначно, недвозначно. За нас не будуть воювати, але нас будуть підтримувати і допомагати. І коли ми вистояли, коли ми показали і довели свою осудність, цивілізованість, угодоспроможність – нам віддають честь", – пояснив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...