Б'ють і женуть додому: В Пшемишлі поляки влаштували гонитву на українську громаду, - ЗМІ

Ввечері під вікнами українців проходять групи молодих людей і співають пісеньку, як футбольні вболівальники: «Пропаде Україна, пропаде хамський рід, переможе білий орел, переможе польський рід!».

Українці у Перемишлі. Фото: zaxid.net.

Українці, які живуть у польському місті Перемишль, що в 7 кілометрах від кордону, зазнають образ і насильства від місцевих, повідомляє Zaxid.net. Новину передають Патріоти України.

Так, українська громада, яка налічує понад дві тисячі осіб стала об’єктом насильства і залякування з боку поляків. «Живу тут 90 років, але вперше бачу таку сильну агресію, – каже Ярослав, українець з Перемишля.

Його син постійно розповідає про переслідування і побиття його друзів. «Дружина має автомобіль білого кольору з наклейкою, яка імітує українську вишиванку. Коли перехожі йдуть повз авто, то коментують: «Знову бандерівці, курві сини приїжджають тут і почуваються вільно!». У червні хтось подряпав цвяхом наші автомобілі», – розповідає Павло Стрілка.

Ще один українець Роман Золотник розповідає, що немає і тижня, щоб не заплювали вікна народного дому, місця зустрічей українців в Перемишлі. «Влаштовуємо там дні народження, концерти, танці. Щоб покурити, виходимо на вулицю. Буває, що там в нашу сторону лунають образливі слова, часом штовхають, іноді хтось із нас отримає стусана. Вони накачані і агресивні. Кричать: «Їдьте в Україну». Після виступу молодих українських артистів мати з дітьми почула на вулиці: «Еб **** українське сміття». Вони плюнули поруч з дітьми», – розповідає Петро Куцаб.

Фразу «Еб**і українці, геть» написали на сходовому майданчику в одному з будинків, куди заселився «бендерівець». «На стінах кам’яниць в Перемишлі малюють тризуб на шибениці», – додав Роман Золотник.

А ввечері під вікнами українців проходять групи молодих людей і співають пісеньку, як футбольні вболівальники: «Пропаде Україна, пропаде хамський рід, переможе білий орел, переможе польський рід!».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...