Бізнес по-російськи: Власник аеропорту Житомира в ОАЕ засуджений до смертної кари

Інтерпол запевняє, що вирок шаріатського суду у інших країнах не має чинності.

Аеропорт у Житомирі. Фото: lieferservce.de.

Державіаслужба видала аеропорту «Житомир-Смоківка» сертифікат аеродрому. Залишилося лише завершити кілька підготовчих робіт і отримати сертифікат служби авіаційної безпеки. Найближчим часом влада очікує посадку першого літака компанії YanAir в аеропорту Житомир. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Журнал Житомира.

Варто додати, що компанія YanAir зареєстрована в Житомирі, очікується що податки будуть надходити до міського бюджету. Крім того, з'являться нові робочі місця. В аеропорту будуть проводити технічне обслуговування бортів компанії. Аеропорт Житомира повністю належить компанії Yanair. Єдиний власник якої - громадянин Росії Олексій Володимирович Янчук.

Цікаво, що в 2011 році в Об'єднаних Арабських Еміратах Олексія Янчука і його партнера Петра Іваника шаріатський суд емірату Шарджа (ОАЕ) засудив до страти за вбивство свого компаньйона по бізнесу з Челябінська Євгена Хапрова. "Злочин було скоєно в 2009 році в ОАЕ. Вирок був винесений заочно, оскільки обидва підсудні, Олексій Янчук і Петро Іваник у той час вже перебували в розшуку", - повідомили правозахисники з центру "Весна".

Правозахисники розповіли, що в ті роки в ОАЕ діяла компанія АVIA, що займається вантажопасажирськими авіаперевезеннями. Її заснували Євген Хапров, Олексій Янчук і Петро Іваник. Потім партнери стали підозрювати Янчука в розтраті 3,2 мільйона доларів, що незабаром підтвердила аудиторська перевірка. В результаті йому довелося передати партнерам свою частку в компанії. Євген Хапров якось дізнався, що Янчук замовив його і ще одного колегу по бізнесу невідомим кілерам. Називалася навіть вартість замовлення - по 100 тисяч доларів за кожного.

"У березні 2009-го п'ятеро невідомих викрали Хапрова з дому і вивезли в невідомому напрямку. Пізніше бізнесмена знайшли вбитим у власному Porsche Cayenne", - розповіли в "Весни". Шаріатський суд визнав провину Янчука та його помічника Іваника доведеною. А оскільки в ОАЕ немає поділу на замовників і виконавців вбивства - обидва визнані учасниками злочину. Безпосередніх кілерів, які увірвалися в будинок бізнесмена, слідство так і не встановило.

Сам же Олексій Янчук у коментарі газеті «Вести» розповів, що володіє декількома компаніями в ОАЕ і Киргизії, але, що стосується Yanair, то, за його словами, він тільки консультує її по техвопросам. «Моя авіакомпанія просто надає Yanair літаки. А те, що їх назва співзвучна з моїм прізвищем, ще ні про що не говорить», - сказав Янчук. Кому належить компанія, він говорити відмовляється.

Зараз Янчук постійно проживає в Німеччині, де має вид на проживання, а також часто перебуває в Україні у справах. «Я нікого не вбивав. Хапрова взагалі знав дуже поверхово, ми ніколи не були друзями. Те, що мене в цьому звинуватили, - це просто брудні способи конкурентної боротьби», - говорить Олексій Янчук.

В Українському бюро Інтерполу підтверджують: у міжнародному розшуку Янчук ніколи не значився. Просто вирок Шаріатського суду не має сили ніде, крім самих ОАЕ. «Янчука в Німеччині вже затримувала поліція. Але коли вони побачили, що мова йде про шаріатський суд, то просто розсміялися і відпустили його», - сказали в Українському бюро Інтерполу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...