Бізнес у Криму та дружина з російським паспортом: На Миколаївщині спіймали на гарячому воєнкома-зрадника

Оперативники контррозвідки встановили, що протягом 2016 року Олександр Іванов сім разів виїжджав на територію анексованого Росією Криму.

Олександр Іванов. Фото: news.pn.

Військовий комісар Миколаївської області, полковник Олександр Іванов, у якого виявили діючий бізнес в Криму, звільнився. Про це повідомляє "Преступности.НЕТ" з посиланням на джерела у військовій прокуратурі Південного регіону, передають Патріоти України.

Спочатку на Іванова оперативниками СБУ було складено протокол про корупцію - воєнком використовував в особистих цілях мобілізований у приватного підприємства автомобіль Toyota Avensis. Пізніше оперативники контррозвідки встановили, що протягом 2016 року Іванов сім разів виїжджав на територію анексованого Росією Криму. У підсумку, як виявилося, у воєнкома на Південному березі півострова є діючий бізнес - невеликий готель. При цьому, що важливо, кожен раз він отримував дозвіл в Міноборони на виїзд до Криму.

Ще частіше в Криму бувала дружина воєнкома. Варто зазначити, що під час її чергового візиту на півострів українські прикордонники на КПП "Чонгар" виявили у неї крім паспорта громадянки України, паспорт громадянки Російської Федерації. При цьому син Іванова знаходиться на військовому обліку як в Україні, так і в Росії.

На даний момент всі ці матеріали направлені до військової прокуратури Південного регіону. Сам же Іванов звільнився за власним бажанням. Інший заступник обласного воєнкома Олександр Жолудь підтвердив, що Іванов звільнився, додавши, що на даний момент обов'язки начальника виконує заступник обласного воєнкома, полковник Віктор Мамчур. При цьому на питання щодо того, чи знав він про наявність у свого екс-начальника бізнесу в Криму, відповів негативно. "Ні, не знав. Я за командиром не стежу", - зазначив Жолудь.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...