Бізнес з окупантами: Екс-міністр оборони Гелетей і ряд співробітників СБУ співпрацюють з анексованим Кримом - ЗМІ

Гелетей є власником готелів на анексованій території, податки з доходів за оренду яких надходять у російську скарбницю. Причому заклади відпочинку оформлені не на колишнього міністра оборони особисто, а на його тестя.

Валерій Гелетей. Фото:Антикор

Колишній глава оборонного відомства України Валерій Гелетей, який обіймає нині посаду начальника Управління державної охорони, є власником будинків відпочинку в анексованому Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на replyua.net.

Ціна будинків складає близько мільйона доларів. Гелетей платить податки в російську скарбницю з доходів за оренду цих готелів. Так, в екс-міністра оборони в Алупці є два елінги, які коштують не менше 800 доларів США. Цікаво, що ці будинки оформлені не на самого чиновника, а на його тестя - Олександра Поповича. Щороку він здає будинок в оренду туристам.

Крім цього, згідно з інформацією "Комсомольської правди", у працівника Національної академії СБУ в Україні Миколи Погребецького також є будівлі на анексованій території. Його діти займають посади співробітників спецслужб, а сам Погребецький є власником будинку площею 250 квадратних метрів. Також у нього є квартира в одному з престижних районів Ялти.

Не захотів продати свою квартиру на південному березі Криму і екс-представник Служби безпеки Ігор Квітко, який працював там тоді, коли півострів належав Україні. Коли контроль над півостровом захопила Росія, він переїхав до Києва, де йому запропонували таку ж посаду. У Криму проживає його теща, а в літній час туди на відпочинок їздить його дружина.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...