"Бог не любить йогу": Російський поліцейський вимагав покарати фітнес-тренера

Слово "Бог", на думку дільничного, не вживається поза релігійним контекстом і не може згадуватися просто так.

Російські поліцейські вирішили вчити духовності? Ілюстрація: Хорошие новости.

У Петербурзі суд відмовив поліцейському, який вимагав визнати згадку про Бога суто релігійним актом. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фонтанку".

Смольнинський суд переглянув справу дільничного Центрального УМВС Петербурга Арсена Магомедова проти лектора Дмитра Угая, який прочитав 22 жовтня 2016 року в лофт-проекті "Поверхи" науково-популярну лекцію про користь йоги. Поліцейський побачив релігійний підтекст і притягнув оратора до адміністративної відповідальності за статтею 5.26 КоАП, але мировий суддя припинила справу за відсутністю складу правопорушення.

Арсен Магомедов не заспокоївся і оскаржив постанову в Смольнинському суді. Він спробував переконати суддю Катерину Мезенцеву, що Бог не любить йогу, і розповідати про неї (йогу) не як про фізичні вправи, а з точки зору божественної любові - заборонено. Адже слово "Бог", на думку дільничного, не вживається поза релігійним контекстом.

Адвокати Угая заявили, що в словнику Даля згадані 112 випадків використання слова "Бог", в тому числі в культурологічному та побутовому сенсах. Суддя Мезенцева не ризикнула зазіхати на фітнес-індустрію і дала зрозуміти дільничному, що слово з трьох букв необов'язково має релігійний контекст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...