Боєць АТО відтворив легендарну фотографію часів Другої світової війни

На світлині зображений командир, який підіймає солдатів в атаку з пістолетом ТТ у руці, за кілька секунд до загибелі.

"Комбат". Фото: "Фейсбук"

Боєць добровольчого батальйону "Донбас" Юрій Величко (позивний "Фотограф") відтворив знамениту фотографію часів Великої Вітчизняної війни під назвою "Комбат". Знімок він опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Комбат" - одне з найяскравіших і виразних фото часів Великої Вітчизняної війни. Зроблене воно радянським фотографом Максом Альпертом. На фотографії зображений командир, який підіймає солдатів в атаку з пістолетом ТТ у руці, за кілька секунд до загибелі.

Фотографія комбату стала одним із символів Другої світової війни не тільки на пострадянському просторі: наприклад, журнал "WWII History" в одному з номерів 2007 року використовував фотографію для оформлення обкладинки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...