Браваду скінчено: "Мене підставили і кинули", - Онищенко заявив, що не повернеться до України. Адвокат теж тікає

Він дуже хотів ходити на допити і вимагав публічного суду. Однак як тільки замаячило зняття депутатської недоторканності, герой подався у біга.

Олександр Онищенко. Фото: rian.com.ua.

Народний депутат України від групи "Воля народу" Олександр Онищенко не повернувся до України і сьогодні, 5 липня, не з'явиться у Верховній Раді, яка буде розглядати питання про позбавлення його депутатської недоторканності та арешт. Про це сам Онищенко заявив у телефонній розмові кореспонденту Країни, передають Патріоти України.

Як пише видання, Онищенко дав зрозуміти, що він знаходиться не в Україні, і сказав, що його підставили. "Чого летіти, коли мене підставили і в черговий раз кинули. Обіцяли процес і суд. А вирішили беззаконням займатися", - заявив народний депутат.

Цю інформацію також підтвердив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. "Онищенка немає в Україні. За останньою інформацією, він не в Україні, і не у Відні, як казали. Я не можу сказати багато, але я скажу: до Відня через Мінськ не літають", - сказав Холодницький в ефірі 112 Україна.

Також один з адвокатів у справі нардепа Олександра Онищенко Андрій Циганков заявив, що знаходиться в аеропорту "Бориспіль" та покидає Україну. Про це повідомила журналіст 112 Україна Наталія Влащенко у "Фейсбуці". За словами Циганкова, він вже пройшов паспортний контроль в аеропорту, де його не стали затримувати детективи НАБУ.

"Я вже пройшов паспортний контроль в Борисполі, і тому спроба затримати мене буде незаконною. Співробітники НАБУ були в аеропорту, але затримати мене не зважилися", - заявив адвокат. Він також повідомив, що в його офісі сьогодні пройшли обшуки. "Обшуки будуть у всіх адвокатів у справі Онищенко. Розцінюю це як тиск і відлітаю з країни", - повідомив адвокат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...