Буде складно: У ЄС прокоментували можливість повернення Савченко в Україну

Євросоюз вважає, що Надію Савченко потрібно обміняти на полонених росіян.

Ребекка Хармс. Фото: news.liga.net.

У Європейського Союзу мало важелів впливу на Російську Федерацію в справі засудженого народного депутата України Надії Савченко. Про це в інтерв'ю Апостроф заявила депутат Європарламенту, член комітету з питань парламентського співробітництва між Україною та ЄС Ребекка Хармс, передають Патріоти України.

"Із самого початку судового процесу проти Надії Савченко ми розуміли, що вердикт російського суду буде дуже жорстким. Для того, щоб привернути до цієї справи якомога більше уваги, ми почали інформаційну кампанію в Європі, а зараз говоримо, що Надію потрібно обміняти на російських полонених, які перебувають в Україні. Ми продовжимо просувати цю ідею", - сказала вона.

"Але, якщо говорити відверто, у нас не так багато інструментів, щоб вплинути на РФ і примусити Москву до видачі Надії. У наших планах підтримувати інтерес світових ЗМІ до теми незаконно утримуваних в Росії політичних в'язнів і таким чином надавати додатковий тиск на Кремль", - додала євродепутат.

Хармс зазначила, що ЄС буде намагатися тиснути на Росію через мінські домовленості. "Ще одним інструментом тиску на Москву є пункти мінських угод, в яких чітко прописано, що всіх незаконно утримуваних полонених треба відпустити", - підсумувала вона.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...