Будьте пильними: У Держспецзв’язку розповіли, як вберегтися від нової кібератаки

Важливо не відкривати вкладення у підозрілих повідомленнях.
Від кібератаки можна захиститися. Фото: pixabay.

Для атаки на об’єкти інфраструктури в Україні 24 жовтня використовувалася технологія Microsoft Dynamic Data Exchange, яка дозволяє одним додаткам Office завантажувати дані з інших додатків Office. Про це повідомляє державний центр кіберзахисту та протидії загрозам CERT-UA, передають Патріоти України.

Під час атаки DDE активувала роботу шкідливого коду на комп’ютері користувача. Для запобігання подібним атакам CERT-UA дає декілька рекомендацій. Перш за все необхідно заблокувати доступ до зазначених посилань. Потім потрібно встановити оновлення Windows, які усувають вразливість DDE в Microsoft Office (CVE-2017-11826).

Далі важливо не відкривати вкладення у підозрілих повідомленнях. Зокрема у листах від адресантів, щодо яких виникають сумніви, наприклад: автор з невідомих причин змінив мову спілкування; тема листа є нетиповою для автора; спосіб, у який автор звертається до адресата, є нетиповим тощо.

А також у повідомленнях з нестандартним текстом, що спонукають до переходу на підозрілі посилання або до відкриття підозрілих файлів – архівів, виконуваних файлів. Системним адміністраторам і адміністраторам безпеки необхідно звернути увагу на фільтрування вхідних/вихідних інформаційних потоків, зокрема поштового веб-трафіку. Також CERT-UA рекомендує не працювати під правами адміністратора та обмежити можливість запуску виконуваних файлів (*.exe) на комп’ютерах користувачів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...