Бурий ведмідь у Карпатах напав на двох туристів (відео)

На щастя, в цьому році людських жертв ведмедів на Прикарпатті не було.

Бурий ведмідь. Фото: "Синевір"

У Карпатах бурий ведмідь напав на двох туристів. Ті вирішили покататися на квадроциклах, втім, випадково розбудили звіра. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

"Їхали на квадроциклі, зустріли ведмедя, взагалі в шоці", - кажуть туристи. Відео підняло багато шуму в інтернеті. Але ось захоплення не розділяють лісничі. Впевнені - хлопці на квадроциклах, які розбудили ведмедя, який заліг у сплячку, просто в сорочці народилися.

"У цей час він дуже небезпечний. Могло бути навіть чи каліцтво, або смертельні випадки, тому що ведмідь моментально реагує на непроханих гостей, особливо, якщо відчуває, що є загроза його території", - говорить Анатолій Вертепний, головний мисливствознавець ДП "Виготського лісового господарства".

Герой ролика - бурий карпатський ведмідь. Тварину хоча і занесено до Червоної книги, в горах зустрічається часто. Лісник Ігор мав необережність зустрітися з ним "лицем до лиця". "Збоку пробила, пробила наскрізь, але кров не текла, я тільки вдома побачив, що нога пробита", - показує чоловік.

На барліг, де знаходилася ведмедиця з ведмежатами, чоловік натрапив випадково. Від смерті, каже, врятували швидкі ноги. "Я побачив ялину, де є сучки. І вже біг до неї, щоб лізти нагору, я біг і добіг. Тільки підтягнувся, і вона наздогнала мене", - згадує Ігор Чекан.

Зараз більшість карпатських ведмедів вже міцно сплять. І все ж досвідчений мисливець радить туристам бути обережними. "Якщо в лісі хтось побачить ведмедя, чесно кажучи, варто молитися. Хоча є історії, коли люди бігли по дуже крутому схилу вниз. Структура хребта ведмедя не дозволяє йому бігати дуже швидко вниз", - зазначив Тарас Іванків, мисливець.

На щастя, в цьому році людських жертв ведмедів на Прикарпатті не було. Високогір'я, глибокі ущелини і засніжені галявини - саме такі місця лісівники радять обходити десятою дорогою. Імовірність зустріти ведмедя тут - максимальна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...