Бити ворога оперативніше: ЗСУ реорганізуються у складі Операції Об’єднаних сил

За словами командувача ОС, створені системи управління угруповань Об’єднаних сил та організовано взаємодію з органами управління інших складових сил безпеки і оборони, військово-цивільними адміністраціями у Донецькій та Луганській областях.

Ілюстрація:Главком

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв заявив про створення на Донбасі двох оперативно-тактичних угруповань з відповідним комплектом військових частин та підрозділів і резервів для проведення відповідної операції. Про це він заявив під час доповіді президенту України Петру Порошенку в рамках його наради з керівниками силових відомств, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Наєв зазначив, що відповідно до затвердженого замислу застосування Об’єднаних сил завершено планування цієї операції. "Прийнято в підпорядкування визначені сили і засоби та створено відповідне угруповання військ для ведення операції у складі двох оперативно-тактичних угруповань з відповідним комплектом військових частин та підрозділів і резервів", - сказав він.

Також, за його словами, створені системи управління угруповань Об’єднаних сил та організовано взаємодію з органами управління інших складових сил безпеки і оборони, військово-цивільними адміністраціями у Донецькій та Луганській областях.

"Угруповання Об’єднаних сил для проведення операції із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях готові", - повідомив Наєв.

У свою чергу, командувач АТО Михайло Забродський повідомив, що штабом проведено відповідну роботу щодо завершення формату АТО. "Військові частини і підрозділи ЗСУ, інших складових сил оборони, які передаються до складу угруповання Об’єднаних сил, здатні виконувати завдання за призначенням", - підкреслив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...