"Чтоб управляли те, кто набил руку на силовых методах": Російський правозахисник прокоментував скасування автономії Криму

Російський правозахисник підкреслив, що кримчани хоч і продовжують підтримувати "приєднання" до РФ, але розуміють, що кількість свобод у них будуть відбирати.

Лев Пономарьов. Фото: ЖЖ.

Російський правозахисник, лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов пояснив, чому президент РФ Володимир Путін скасував так званий Кримський федеральний округ. Про це Пономарьов повідомив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

За його словами, управління Кримом, як і всією Росією, розвалюється. "Влада в Криму належить, з одного боку, "офіційним особам", які зараз отримали "призначення". З іншого боку, цілком очевидно, що там великий вплив криміналітету, який був досить значним і в українські часи", - сказав Пономарьов.

Також він зазначив, що порівняно з росіянами, яким "промивали мізки" через кремлівські ЗМІ, жителі окупованого Криму є більш вільними. Російський правозахисник підкреслив, що кримчани хоч і продовжують підтримувати "приєднання" до РФ, але розуміють, що кількість свобод у них будуть відбирати.

"Тобто цей фактор (свободи кримчан) звичайно, теж дуже важливий. Тому Путін і прийняв рішення підтягти управління Кримом ближче до Москви, тому включив до складу Південного округу. Щоб управляли інші чиновники, які набили руку в боротьбі, силових методах, навчилися вирішувати складні завдання на Кавказі", - каже Пономарьов, додавши, що в Криму, як і на російському Кавказі, тліє свого роду громадянський конфлікт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...