"Деякі найманці самі інсценували свою смерть, щоб вийти з ПВК Вагнера живими і здоровими", - знайома полоненого у Сирії росіянина

Умови контракту з ПВК дуже жорсткі, і "роботодавець" не відповідає навіть за доправлення тіла загиблого на батьківщину.

Російські найманці в Сирії. Фото: соцмережі.

Найманці приватної військової компанії (ПВК) Вагнер, які воюють у Сирії, мають дуже гарну підготовку і фізично дуже міцні. Про це розповіла знайома росіянина Романа Заболотнього, який потрапив у полон до бойовиків ІДІЛ, в інтерв'ю "Радио Свобода". Новину передають Патріоти України.

"Вони протягом троьх місяців проходять підготовку на базі цієї ПВК, у Молькіно, у Краснодарському краї. Їх тренують там, вони проходять найжорсткіший відбір. Якщо звичайних солдатів просто беруть і скеровують на війну, то ці підготовані "від і до". Вони вміють усе. Рома Заболотній... його батько – відомий козак, його всі знають. Рома був нормальним російським мужиком, який щось уміє. І їх скеровують на загибель", – розповіла вона.

На уточнення, що найманці вирушають на війну добровільно, жінка пояснила, що це відбувається через відсутність роботи в регіоні. "Розумієте, президент каже, що в нас у Ростовській області прожитковий мінімум 33 тис. Я – держслужбовець і маю зарплату 13 тис. руб. Як можна прожити на ці гроші? Природно, нормальні чоловіки хочуть нормально заробляти", – зазначила співрозмовниця видання.

Вона додала, що умови контракту з ПВК дуже жорсткі, і "роботодавець" не відповідає навіть за доправлення тіла загиблого на батьківщину. А найманці прощаються з рідними перед тим, як вирушити в Сирію. "Якщо почитати угоду з Вагнером, у вас волосся дибки встане. Вони забирають усі мобільні телефони, вони забирають усе. Зв'язок може бути тільки зі зв'язківцями і тільки через "ліві" джерела", – зазначила жінка.

Вона пояснила, що про долю найманців повідомляють люди, які перебувають у Сирії. "Ви знаєте, деякі найманці, які туди йшли, до Сирії, але не тільки туди, і в Україну теж, самі інсценували свою смерть, щоб вийти з цієї ПВК живими і здоровими... Це розповідав знайомий, який воював із Заболотним, і ще один, Олександр, він зараз там перебуває", – підсумувала співрозмовниця.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...