Державна справа: Яценюк затвердив розцінки у громадських клозетах

При розрахунку річного обсягу надання послуг Кабмін пропонує скористатися формулою, в якій фігурує максимальна пропускна здатність одного пристрою громадського туалету.

"Реформатор" Яценюк. Фото: zn.ua.

Кабмін ще 24 лютого ухвалив постанову “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з користування громадськими вбиральнями в населених пунктах. Так, згідно з документом, Порядок визначає механізм формування тарифів на послуги з користування громадськими туалетами, а його дія поширюється на власників об'єктів благоустрою усіх форм власності, передають Патріоти України з посиланням на видання Ділова столиця.

Серед іншого в документі відзначено, що рівень рентабельності не повинен перевищувати 12% повної планованої собівартості послуг, а тарифи, встановлені на рівні повної планованої собівартості послуг, фіксуються на один рік. При розрахунку річного обсягу надання послуг Кабмін пропонує скористатися формулою, в якій фігурує максимальна пропускна здатність одного пристрою громадського туалету. У документі зазначено, що ця здатність дорівнює 27 відвідувачам на годину, причому одним пристроєм вважається один унітаз або два пісуари. Таким чином, укладачі впевнені, що людина цілком може справити свої природні потреби за дві хвилини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...