"Державну таємницю" розкрито: Чернівецька ОДА "розбазарила" 0,5 млн грн, виділених на будівництво "стіни" на Донбасі

Вже в низці областей правоохоронні органи порушили кримінальні справи за розтрату бюджетних коштів.

Замість "Стіни" побудували символічний паркан. Фото: 24tv.ua.

Чернівецька ОДА зобов’язалася збудувати сім фортифікацій на третій лінії оборони під Артемівськом Донецької області. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Економічну правду, У березні 2015 року уряд Арсенія Яценюка виділив 850 млн грн з державного бюджету на будівництво оборонних споруд.

До подиву експертного середовища кошти були розподілені між 20-ма областями, що значно ускладнило контроль за грошима. Кожна область отримала ділянку вздовж лінії оборони на Донбасі, де зобов’язалася побудувати визначену кількість об’єктів оборони.

Інформація про розподіл коштів отримала гриф державної таємниці. Підрядників для проведення робіт області визначали самі. У серпні 2015 року тодішній радник міністра оборони Ігор Мельник, який відповідав за розподіл коштів, відзвітував про майже 100-відсоткову готовність споруд.

"600 кілометрів фортифікаційних споруд на сході України були побудовані в найкоротші терміни. Жодна країна після Другої світової війни не зводила такі грандіозні оборонні об’єкти менш ніж за півроку. Все це — в умовах складної економічної ситуації та бойових дій", — сказав радник.

Пройшов рік, і грандіозний проект посипався. В низці областей правоохоронні органи порушили кримінальні справи за розтрату бюджетних коштів. Першою у списку зовсім не чужа Арсенію Яценюку Чернівецька область.

Чернівецька ОДА зобов’язалася збудувати сім фортифікацій на третій лінії оборони під Артемівськом Донецької області. У липні 2015 року між управлінням капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації та підприємством "ПМК-76" був укладений договір на суму близько 17 млн грн. Фірмою "ПМК-76" керує депутат Чернівецької обласної ради Василь Каглянчук, представник Аграрної партії.

У квітні 2016 року до районного суду Чернівців звернулася старший слідчий Національної поліції в Чернівецькій області з клопотанням надати тимчасовий доступ до речей та документів. Мотив: оплату з держбюджету було здійснено за завищеною вартістю. На думку слідчих, державі заподіяні збитки на суму понад 0,5 млн грн.

У сусідньому Івано-Франківську вже проводиться досудове розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів виділених на фортифікаційні споруду. А у Запоріжжі заступник начальника штабу однієї з військових частин вже притягнутий до кримінальної відповідальності.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...