Діяв цинічно за попередньою змовою: НАБУ спільно з Нацполіцією затримали головного санітарного лікаря України

Святослав Протас з групою чиновників запровадили злочинну схему по розкраданню бюджетних коштів.

Святослав Протас. Фото:health.unian.ua

У четвер, 30 червня, прямо на робочому місці був затриманий головний санітарний лікар України Святослав Протас з начальником департаменту Санітарної служби України Олександром Чепурним. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передають Патріоти України.

За його словами, одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані. Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіцією і Національним антикорупційним бюро.

"Група чиновників, на чолі з Протасом, розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані.

Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він діяв цинічно, попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правило і "обов'язки" - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один сказав - ні", - зазначив Аваков .

Також міністр додав, що оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів.

"Ось таке кодло .. Будемо чистити крок за кроком! Але, що важливо .. адже є той 1 з 20, який сказав "ні".. Це оптимістам. 1 з 20. .. Чи це нестримним скептикам? Хто ви ці 19? Шановні в суспільстві, сиві і інтелігентні? .. Але сказати "ні" афері не змогли - простіше підлаштуватися під начальство і заодно "грошей зрубати".

Атмосфера в чиновницькому співтоваристві змінюється повільно, така діалектика трансформації - потрібні реформи, люди, вчинки і воля до змін", - резюмував Аваков.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...