Для заводів не вистачить: Тука розповів, як витрачається електроенергія в "ЛНР", поставлена з РФ

Росія оперативно налагодила постачання електрики до Луганської області, оскільки ще з радянських часів є лінія електропередачі, яка з підстанції "Перемога" (знаходиться на кордоні Луганщини з РФ) йде в регіон.

Георгій Тука. Фото:http://rian.com.ua/

Електроенергії, що надходить в "ЛНР" з Росії, вистачить, щоб забезпечити потреби населення, але не роботу заводів в "республіці". Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів в інтерв'ю РБК, передають Патріоти України.

За його словами, Росія оперативно налагодила постачання електрики до Луганської області, оскільки ще з радянських часів є лінія електропередачі, яка з підстанції "Перемога" (знаходиться на кордоні Луганщини з РФ) йде в регіон.

"Таким чином здійснювалося постачання електроенергією в 2014 році. Тому, з технічної точки зору, нічого дивного в цьому немає. Цього обсягу електроенергії повністю вистачає покривати потреби цивільного населення", - зазначив заступник міністра.

Тим часом світла "для промислових підприємств вистачати не буде". "Але після того як терористи захопили підприємства, що працюють під юрисдикцією України, всі вони практично зупинилися. Тому споживання електроенергії в промисловому секторі поки відсутнє", - додав Тука.

Як повідомлялося раніше, в ніч на 25 квітня "Укренерго" повністю припинило електропостачання непідконтрольної Україні території Луганської області.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...