До чого така "спритність"? В Україні відреагували на створення окупантами списку "кримоненависників"

​​В окупованому РФ Криму так звана Громадська палата створила "кримське досьє", до якого увійшли політики і культурні діячі України і Росії, які не визнають "вибори" в березні 2014 року, чим нібито намагаються "розпалити міжнаціональну ворожнечу".

Ілюстрація:Європейська правда

Таке рішення було прийнято в середу на розширеному засіданні "моніторингової групи Палати по контролю за дотриманням прав людини нинішньою владою України" по відношенню до громадян РФ, які проживають в Криму, передають Патріоти України.

У список увійшли: екс-депутат Верховної ради України Андрій Сенченко, екс-прем'єр-міністр Криму Сергій Куніцин, український омбудсмен Людмила Денисова, журналісти Павло Казарін, Олександр Янковський і Валентина Самар, колишній командувач Військово-морськими силами України Сергій Гайдук.

Крім того, в досьє внесені кінорежисер Олександр Сокуров, письменник Борис Акунін, актриса Лія Ахеджакова, актриса Ада Роговцева, музикант Андрій Макаревич, актор Михайло Єфремов, письменники Віктор Шендерович і Людмила Улицька, ряд інших осіб. Цей список окупанти обіцяють надалі розширювати.

Один з фігурантів "кримського досьє" - журналіст Павло Казарін відповів на створення такого списку. "Ахеджакова, Роговцева, Макаревич, Казарін. А чого домігся ти?" - написав він з іронією на своїй сторінці в Facebook.

На його допис жваво відреагували читачі сторінки: «Хороша компанія, Паша!», «Не просто хороша - прекрасна компанія», «Яку біографію роблять нашу лисому», «Це що ж виходить? Ми через одне спискове рукостискання знайомі з Макаревичем та іншими гідними людьми? Спасибі, Паша!", "В принципі, всі гідні люди - зрозуміло, як відбирали "кримоненависників".

Не менше іронії у Казаріна і користувачів сторінки викликає і "своєчасність" публікації "списку": пройшло 4 роки з початку окупації півострова і раптом така "спритність"! Не інакше, як отримали раптовий указ від кремлівського начальства, припускають вони.

Джерело: РИА Новости

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...