Доктор юридичних наук пояснила, чому зрадників України не варто поспішати позбавляти громадянства

Україні не треба припиняти українське громадянство зрадників, поки вони не понесли кримінальну відповідальність за зраду Батьківщині.

Паспорт громадянина України. Фото: akcent.org.ua.

Чинне законодавство України дозволяє позбавити громадянства осіб, які перейшли на військову службу іноземної держави. Для цього потрібно зібрати доказову базу. Але Україні не вигідно позбавляти зрадників громадянства до тих пір, поки вони не понесли кримінального покарання за зраду Батьківщині. Таке переконання висловила Ольга Поєдинок, адвокат, докторант кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка в інтерв'ю Главкому, передають Патріоти України.

Підставою для втрати українського громадянства є надходження громадянина України на військову службу іноземної держави. «Просто потрібно збирати відповідну доказову базу. Чинний закон це передбачає, а ось підзаконні акти треба вдосконалити», - каже Поєдинок.

Але на її думку, Україні не треба припиняти українське громадянство цих осіб, поки вони не понесли кримінальну відповідальність за зраду Батьківщині. «Тому що нам їх легше, так би мовити, «дістати»: як українських громадян повернути їх на територію України та вже тут їх судити, і тут вони будуть відбувати покарання. Хіба погано? І головне, що без російського консула», - резюмувала адвокат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...