"Допінговий" меч над головою: Відмова збірних від приїзду на ЧС-2018 може позбавити Росію турніру - член МОК

Проведення змагань, у тому числі чемпіонату світу з футболу 2018 у Росії, буде консенсусом, досягнутим усередині ФІФА. Але, тим не менше, не можна виключати, що деякі країни просто можуть відмовитися від участі на чемпіонаті в Росії.

Річард Паунд. Фото:ExpertSport.ru

Не можна виключати, що деякі збірні відмовляться від приїзду на чемпіонат світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії, у зв'язку з допінговими скандалами, і це може послужити причиною позбавлення РФ права на проведення турніру. Про це заявив екс-глава Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) і член Міжнародного олімпійського комітету Річард Паунд, повідомляють Патріоти України із посиланням на Р-Спорт.

Незалежна комісія WADA в листопаді 2015 року звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил, було припинено роботу московської антидопінгової лабораторії, а також винесено рішення про невідповідність РУСАДА кодексу WADA.

"Проведення змагань, у тому числі чемпіонату світу з футболу 2018 у Росії, буде консенсусом, досягнутим усередині ФІФА. Але, тим не менше, не можна виключати, що деякі країни просто можуть відмовитися від участі на чемпіонаті в Росії в разі цієї антидопінгової історії, і це буде початком можливості позбавлення Росії права проведення. Але я далекий від ФІФА, тому мені складно говорити напевно", - сказав Паунд по телефону.

Перший в історії чемпіонат світу з футболу на території Росії заплановано з 14 червня по 15 липня 2018 року. Матчі мундіалю повинні відбутися в Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі та Єкатеринбурзі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...