Допоможемо "братам-окупантам" відгородитися від хунтобандерівців: Президенту України запропонували таки зробити Крим островом

Сухопутний доступ до материка - завелика розкіш, яку ми не можемо надавати агресору.

Громадяни пропонують перетворити Крим на справжній острів. Ілюстрація: memory.gov.ua.

На сайті президента України розмістили петицію з пропозицією від'єднати Крим від материкової України в прямому сенсі - викопавши водний канал. Це зашкодить російському окупантові як ніщо інше, впевнений автор ідеї Олександр Чепелєв, передають Патріоти України.

«Зараз необхідно докласти всіх зусиль для посилення блокади окупованої території. А саме, відгородити Кримський півострів від материка за допомогою штучного каналу поперек перешийка. Півострів, таким чином, стане островом, що доставить чимало проблем окупаційній владі», - говориться в тексті петиції.

Її автор переконаний, що українській владі потрібно показати жорсткість в позиції щодо Криму і перерізати сухопутний коридор на окуповану територію, завдяки якому її жителі отримують прісну воду і необхідні товари. «Сухопутний доступ до материка - завелика розкіш, яку ми не можемо надавати агресору», - вважає Чепелєв.

Він упевнений, що пізніше Крим знову відійде Україні. В такому випадку канал можна буде використовувати в якості швидкого транспортного сполучення між Чорним і Азовським морями. Через нього також зможуть пересуватися судна, які перебувають на обслуговуванні Маріупольського порту, тим самим минаючи Керченську протоку.

«Після відновлення законної української влади на острові, повинен бути побудований міст на кошти, отримані з бюджету РФ у вигляді репарацій», - йдеться в тексті петиції. Вона була розміщена на сайті глави держави ще 5 травня і вже 11 тисяч українців її підтримали.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...