"Антонов" розпочав виготовлення свого другого ударного безпілотника (відео)

Якщо підприємству дадуть «відмашку», то вони готові збирати стільки літальних апаратів, скільки буде потрібно.

БПЛА, який зібрали на ДП "Антонов". Фото: zik.ua.

На ДП «Антонов», що входить до складу «Укроборонпром», продовжують випробування ударного безпілотника «Горлиця» та розпочинають виготовлення другого апарату. Про це журналістам розповів директор програми з безпілотних авіаційних комплексів та їхніх модифікацій ДП «Антонов» Микола Воробйов, передають Патріоти України.

Для початку серійного виробництва БпЛА, розробки наземного комплексу управління та озброєння потрібен контракт на постачання від Міноборони та державне фінансування. Нагадаємо, перспективний багатофункціональний мобільний тактичний безпілотний авіаційний комплекс АН-БК-1 «Горлиця», який позиціювали як перший український ударний безпілотник, вперше був представлений 29 серпня 2016 року, а рік тому, 8 листопада 2017 року, на випробувальній базі ДП «Антонов» прототип нового безпілотного літального апарату виконав перший політ.

За словами Миколи Воробйова, програмою, затвердженою Міноборони, передбачалося виготовлення одного примірника, що і було реалізовано минулого року. Після того, підприємство своїм коштом здійснило кілька випробувальних польотів, за результатами яких фахівцями були виявлені деякі зауваження, над усуненням яких тепер працюють.

Наразі підприємство розпочинає виготовлення другого апарату, де будуть враховані зауваження, виявлені в польотах на першому апараті. Але щоб безпілотник надійшов на озброєння, крім роботи фахівців «Антонова», необхідно приєднати інші підприємства, які б змогли розробити наземний комплекс для запуску апарату та інші елементи.

Спеціаліст підрахував, що співрозробниками можуть виступити 10 українських підприємств, і з ними вже проводилися переговори. Зокрема, конструкторське бюро «Луч» готове взятися за розробку ракет, які можна було б встановити на безпілотник.

Якщо підприємству дадуть «відмашку», то вони готові збирати стільки літальних апаратів, скільки буде потрібно. Також Воробйов зазначив, що елементна база для апаратів буде закуповуватися за кордоном, однак ціна таких закупівель невисока. Головне, а саме розробка, буде належати Україні.

Нагадаємо, ТБпАК шифр «Горлиця» має складатися з чотирьох таких БпЛА, наземної станції керування та засобів забезпечення старту та посадки літальних апаратів, їх транспортування та ремонту. Він призначений для ведення розвідки вдень та вночі за будь-яких погодних умов та передачі отриманої інформації на командний пункт для забезпечення ефективного застосування механізованих (танкових) бригад, дивізіонів ракетних військ та артилерії, а також ескадрилій армійської авіації Сухопутних військ.

Безпілотник здатен безперервно триматися у польоті 7 годин, працювати на висоті до 5 тисяч метрів, має радіус дії у 120 км та дальність польоту до 1050 км. Літальний апарат здатен сягати швидкості 250 км/год та має корисне навантаження до 50 кг.

Джерело: Defense Express

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...