Дудить собі Варшава: Мера ізраїльського міста, родину котрого стратили польські колобаранти Гітлера, попросили "спихнути" провину на українців

​Відверту промову мера про Голокост поляки цензурували на власний розсуд. Свій найбільший гріх Польща вирішила "приписати" Україні.

Жертви Голокосту. Фото:historia.beskidia.pl

19 березня в Радомско, у Польщі, мала відбутися церемонія в пам’ять про жертв Голокосту. Спеціально для мітингу мер міста-побратима Кір’ят Бялік Елі Дукорскі написав промову, з якою планував виступити перед польськими та ізраїльськими школярами і студентами. Про це повідомляє Znaj.ua, інформують Патріоти України.

Однак, після того, як Елі відправив промову для перекладу на польську, він отримав відповідь з проханням піддати текст цензурі. Зокрема, від мера зажадали вказати, що до подій, описаних в промові, причетні українці, а не поляки, а замість "нацистів" попросили вказувати "німецьких нацистів"

"Я підготував промову, яка грунтувалася на особистому досвіді моєї матері за часів Голокосту", – пояснює Дукорскі.

Також поляки почали вимагати, аби мер ізраїльського міста-побратима не вказував про 200 тисяч євреїв, які були вбиті саме поляками, незважаючи на те, що Дукорскі керувався, знову ж таки, свідченнями Люби Таублер, яка народилася в Польщі і проживає в Кір’ят Бялік. Вся сім’я жінки була вбита поляками.

Елі Дукорскі згадує в промові і тих поляків, які ховали євреїв у своїх будинках і через деякий час стали "Праведниками миру".

Слід зазначити, що через цей інцидент у польському місті був скасований мітинг в пам’ять жертв Голокосту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...