Дуже небезпечне рішення: Замість війни Росія може скупити сільськогосподарські землі в Україні, - нардеп

На думку народного обранця, може статися така ситуація, що Путіну не треба буде проводити переговори із Меркель у Сочі, бо з російськими грошима можна буде зайти на український ринок і придбати величезну кількість сільськогосподарських земель.

Чи варто продавати свої землі під час війни? Ілюстрація: соцмережі.

Під час війни ми збираємось відкрити ринок сільськогосподарської землі. Знаючи, як будується міжнародний бізнес, ми ніколи не проконтролюємо, хто буде кінцевим власником цієї землі. Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK розповів Сергій Власенко, нардеп фракції «Батьківщина», передають Патріоти України.

На думку обранця, може статися така ситуація, що Путіну не треба буде проводити переговори із Меркель у Сочі, бо з російськими грошима можна буде зайти на український ринок і придбати величезну кількість сільськогосподарських земель.

Нардеп нагадав про ініціативу «Батьківщини» з всеукраїнським референдумом щодо скасування мораторію на торгівлю сільськогосподарськими землями. «Але, на жаль, Петро Порошенко, який є одним із основних тіньових землевласників в Україні, заблокував проведення референдуму через підконтрольний йому Окружний адміністративний суд», – заявив Сергій Власенко.

За словами нардепа, рішення ухвалював «абсолютно одіозний суддя, відомий рішеннями на догоду попередньому режиму». Цим рішенням винесено ухвалу і заборонено ЦВК вчиняти будь-які дії щодо референдуму. «Щоб президент оголосив референдум, йому треба тільки один підпис поставити. І можна ставити питання таке, яке він захоче. А за референдум за народною ініціативою треба три мільйони підписів. І саме на цьому етапі «Батьківщині» заблокували усе», – додав Сергій Власенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...