Два роки тому, як це було: 20 лютого влада роздала "тітушкам" 408 автоматів зі складів МВС і близько 90 тис. патронів, - ГПУ (відео)

Починаючи з 18 лютого вже було відкрите залучення "тітушок" до придушення акцій протестів.

"Тітушки" на Майдані. Фото: sled.net.ua.

Діяльність "тітушок" повністю координувалася керівництвом правоохоронних органів під час акцій протесту на Майдані. Про це на брифінгу повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Одной из наиболее позорных страниц противодействия активистам является привлечение "титушек". Большое количество преступлений было осуществлено именно "титушками". В начале делалась видимость того, что бывшая власть якобы не имеет никакого отношения к этим лицам. Якобы их участие - личная инициатива, либо инициатива неизвестных лиц. Но установлено, что эти действия координировались руководством правоохранительных органов", - заявив Горбатюк.

При цьому він також уточнив, що починаючи з 18 лютого вже було відкрите залучення "тітушок" до придушення акцій протестів. "Они совершали преступления, от большого количество избиений до убийств. Уже 20 февраля власть решила вообще вооружить "титушек" огнестрельным оружием, раздав 408 автоматов со складов МВД и около 90 тыс. патронов. Можно только представить, что было в головах тех лиц, которые приняли такое решение," - додав Горбатюк.

Крім цього він зазначив, що з діяльності "тітушок" більше 30 осіб притягнуто до відповідальності, проти 8 виробництво передано в суд. "Есть также решение суда в отношении 2 человек. 1 человек получил реальный срок наказания", - додав він. При цьому він також уточнив, що на даний момент не вдалося встановити винних в убивстві Михайла Жизневського, Сергія Нігояна і Романа Сеника.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...