Хіти тижня. Революція на місцях: В Ірпені намічається новий Майдан (фото, відео)

В Ірпені за участю "тітушек" міська рада прийняла Генеральний план. Громадські активісти вимагають провести реальні громадські слухання, оскільки документ, на їхню думку, може привести до екологічної катастрофи.

Ірпінь. Фото: Еспресо ТБ.

Влада Ірпеня намагається залякати активістів, які протестують проти прийняття в місті незаконного Генерального плану, який не обговорювався на реальних громадських слуханнях. Про це повідомив лідер місцевого громадського руху, що опонує міській владі, Олексій Зіневич, передають Патріоти України.

Він заявив, що в його будинок намагалися увірватися "тітушки", а також пошкоджено майно найбільшого провайдера Інтернет в місті - компанії "Бест", яка належить йому. "ОПГ (організована злочинна група - ред.) Карплюка показала своє справжнє обличчя. О 6.30 ранку до мене додому ломилося близько 50 тітушек в масках, пошкодили огорожу. О 7.00 членам нашої команди почав надходити телефонний спам. О 8.00 в міськраді почалася війна, активістів тиснули, виштовхували, не давали слова. О 9.00 моїй компанії Бест порізали основні та резервні кабелі, всі абоненти без сервісу. О 9.30 почалися проплачені провокації під офісом і біля міської ради. Хто говорив, що Ірпінь НЕ Чикаго? Нас не залякати. Далі буде", - написав він.

Зіневич додав, що магістральні кабелі компанії були вирізані "зі знанням справи, професіоналами". "Також порізані і кабелі мобільних операторів. На подив, кабелі компанії "Айлан", яка належить екс-меру Карплюку, залишилися цілими", - зазначив він.

Активісти уточнюють, що без Інтернету залишилися 15 населених пунктів Приірпіння. Раніше Зіневич також публікував інформацію про те, що люди в масках і з бензопилами ламають паркан його будинку. На думку активіста, за цими провокаціями стоїть екс-мер міста Володимир Карплюк, який на недавніх фейковий громадських слуханнях виступав в якості глави інвестиційної ради міста, а також є публічним спікером генплану незважаючи на те, що пішов у відставку в серпні 2018 року.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...