"Едіку" не пощастило: З'явилися подробиці про чергового "міністра ДНР", якого заарештували за розкрадання коштів

Як стало відомо, донька "міністра" закінчила аспірантуру Інституту економіко-правових досліджень НАН України та живе в Києві.

Едуард Голенко. Фото:Корреспондент.net

У Донецьку терористи "ДНР" заарештували чергового "міністра". На цей раз не пощастило керівнику «міністерства вугілля і енергетики» Едуарду Голенку, якого запідозрили «в розкраданні в особливо великому розмірі». Разом з Голенком затримали і ряд близьких до нього співробітників «міністерства». При цьому дочка пособника терористів закінчила аспірантуру Інституту економіко-правових досліджень НАН України та живе в Києві. Про це пише Обозреватель, інформують Патріоти України.

Що про нього відомо

Голенко народився 19 серпня 1969 року. До конфлікту на сході України працював директором «Снежноеуглесбыт», комерційним директором ДП «Торезантрацит» і керував шахтою «Прогрес». У 2014 році майбутній «міністр» підтримав терористів. За це його поставили керувати «Донецькою енергетичною компанією».

У серпні 2016 року Голенка підвищили до посади «міністра вугілля і енергетики», змістивши колишнього керівника Руслана Дубовського. Кажуть, що його підвищення стало можливим завдяки тісним зв'язкам з колишнім заступником начальника Слов'янського міськвідділу Управління СБУ в Донецькій області, а нині заступником «міністра держбезпеки ДНР» Георгія Сепашвілі.

За «дружбу» новоявлений «міністр» розплачувався тим, що «кришував» так звані копанки Сепашвілі в окупованих Торезі і Шахтарську.

Дочка живе в Києві

У березні 2017 року в сюжеті ТСН говорилося, що дочка «міністра» Вікторія Едуардівна Голенко закінчила аспірантуру Інституту економіко-правових досліджень НАН України та живе в Києві. Там зазначено, що вона працює «провідним юристом відділу».

На сайті вказано, що в 2013 році Вікторія Голенко закінчила економіко-правовий факультет Донецького національного університету за спеціальністю «правознавство». Після цього вона відразу ж влаштувалася в НАН.

Перейшов дорогу Захарченку

За що ж затримали Голенка? Про можливу причину на своїй сторінці в Facebook написав прихильник терористів «ДНР» Костянтин Долгов.

"Голенко був незручний, оскільки пропонував створити держпідприємство з продажу вугілля споживачам прямо, без посередників. Це не вписувалося в плани Захарченка і Тимофєєва, бо останній спеціально створив посередницьку структуру - торговий дім «Вугілля Донбасу» - для того, щоб націнка від продажу вугілля осідала в кишенях правлячого тандему", - написав він.

"На місце Голенка Захарченко і Тимофєєв хочуть поставити свою людину - Сосновського. Пікантності ситуації додає той факт, що стосовно Сосновського в РФ порушено кримінальну справу", - зазначив прихильник "ДНР".

Тобто за версією Долгова виходить, що Голенко нібито постраждав через свою чесність і бажання продавати вугілля людям за нижчими цінами безпосередньо. У це віриться слабо, з огляду на заплямовану біографію вже колишнього «міністра». Швидше за його арешт означає, що гризня за активи, які залишилися на окупованому Донбасі триває.

Як розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, зараз між «ДНРівською елітою» йде боротьба за місця, де можна більше награбувати.

"Тому між цими різними групами впливу і їх маріонетками постійно відбувається латентна боротьба, яка іноді виливається у відкриті збройні протистояння. І їх метою є, як можна більше награбувати, як можна більше захопити і, по можливості, як можна довше часу провести на займаних посадах", - пояснив генерал-лейтенант.

До речі, вже 27 лютого ватажок терористів в Донецьку Олександр Захарченко заявив, що «вони борються з корупціонерами, незважаючи на особи і біографію». Так він прокоментував затримання Голенка і його пособників.

І хоча така демонстративна «принциповість» не заважає самому ватажку «ДНР» віджимати в Донецьку бізнес, нерухомість і продавати вкрадену гуманітарку через мережу власних магазинів, але схоже, що пісенька Голенка вже проспівана. Швидше за все, в майбутньому його доньці доведеться виживати в Києві без допомоги тата.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...