Екологічна катастрофа в Армянську: У Мінекології України пояснили, що спричинило найсерйозніший вплив на здоров'я людей

Найбільшої шкоди завдає не кислотонакопичувач, а хімічні викиди кримського заводу.

Кримський "Титан" здійснює небезпечні хімічні викиди в атмосферу. Фото:Укрінформ

Причиною негативного впливу розташованого в окупованому Армянську на території Криму заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей наразі є не кислотний накопичувач відходів підприємства, а небезпечні хімічні викиди в атмосферу, які здійснює завод. Про це заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш, передають Патріоти України.

Чиновник розповів про це після ознайомлення очолюваної ним делегації урядової міжвідомчої робочої групи із ситуацією, що склалася в результаті виробничої діяльності кримського заводу "Титан" у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонщини.

"На перший погляд, причина не в накопичувачі. Головна причина - викиди. Головна причина тільки в цьому. Це, однозначно, не випаровування (з кислотного накопичувача заводу "Титан", – ред)," – розповів Вакараш.

Він зауважив, що до такого висновку прийшли українські фахівці, які відвідали райони Херсонщини, що розташовані поблизу до окупованого Криму і заводу "Титан". Чиновник також розповів, що українські фахівці відібрали на цій території проби ґрунтів.

"Можливо, на понеділок-вівторок, 10-11 вересня, ми будемо мати аналізи відібраних ґрунтів, і тоді можна буде говорити, як воно вплинуло на ґрунти", – додав заступник міністра.

Джерело: Укрінформ

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...