Екологічна катастрофа: "Жителей Крыма ждет переселение" - російські ЗМІ

До анексії 85% потреб півострова у прісній воді "закривав" Північно-Кримський канал, по якому до Криму текла вода з Дніпра.

Північно-Кримський канал більше не постачає дніпровську воду до Криму. Ілюстрація:lebed.com

Захоплений півострів забезпечує свою потребу в прісній воді лише на 15%. До подій весни 2014 року 85% потреб "закривав" Північно-Кримський канал, по якому до Криму текла вода з Дніпра. Однак зараз багато районів відчувають гострий дефіцит вологи. Про це пише Новая газета, передають Патріоти України.

Особливо важка ситуація на півночі півострова, де канал був єдиним великим джерелом води. Микола Олександрович, який 30 років пропрацював в кримських зрошувальних системах, повідомив, що на вирішення проблеми у Кремля залишилося три роки.

"У Росії залишилося 3 роки, щоб домовитися з Україною про постачання води по каналу або побудувати опріснювальні станції. Через 3 роки користуватися каналом просто фізично не буде можливості", - заявив експерт. За його словами, виною всьому руйнування бетонних конструкцій.

Тим часом від дефіциту води вже страждають фермери, яким доводиться масово вирізати худобу, а землі переводити під малоприбуткові культури.

Брак прісної води стане ключовою проблемою півострова вже незабаром. Таку точку зору висловив колишній помічник так званого першого віце-прем'єра Криму Михайла Шеремета - Володимир Гарначук.

Він пояснив, що вже в 2015 році від фермерів почали надходити сигнали, що в Нижньогірському районі утворюються солончакові плями. З тих пір вони тільки поширюються. Промислові підприємства, які знаходяться на півночі Криму, лише погіршують ситуацію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...