Екс-охоронець розповів нові деталі втечі Януковича в Росію

Колишній охоронець перерахував прізвища тих, хто втік разом з екс-президентом та як це сталося.

Янукович запропонував охороні тікаті разом з ним. Ілюстрація: РБК.

У 2014 році тодішній президент України Віктор Янукович під час втечі до Росії закликав співробітників управління державної служби охорони їхати з ним. Про це на допиті в суді щодо державної зради Януковича на умовах анонімності заявив один з колишніх співробітників ДСО. Аудіотрансляцію з засідання на своєму YouTube-каналі веде Генеральна прокуратура України, передають Патріоти України.

"Ми приїхали в місто Ялта, заїхали в санаторій або будинок відпочинку, або базу відпочинку, яка швидше за все належала Російській Федерації... Це було в 17-18 годин 23 числа (лютого. - Ред.). Близько 22:00 23 числа від тодішнього керівника служби безпеки президента України (Костянтина. - Ред.) Кобзаря прийшла команда, що терміново збираємося. Ми терміново зібралися і тим же складом виїхали в напрямку Севастополя", - сказав він.

За словами свідка, біля Севастополя держохорона Януковича заїхала на територію військової частини РФ в Козачій Бухті. "Нас там зустрічали росіяни. Ми вийшли на плацу і деякий час чекали, потім підійшов наш глава служби безпеки Кобзар і сказав, щоб зібралися в групу, тому що скоро підійде Янукович і скаже пару слів", - додав екс-співробітник ДСО.

"Ми зібралися, підійшов Янукович і запропонував нам, якщо у когось є бажання, їхати з ним далі, а хто хоче залишитися - може залишитися. Куди далі - не сказав, місто або країну не називав. Я і ще кілька співробітників вирішили залишитися, також Кобзар сказав Януковичу, що потрібно написати відмову від державної охорони, наскільки я знаю, він це зробив", - зазначив він.

Колишній охоронець Януковича додав, що ті, хто вирішив їхати далі з Януковичем, здали озброєння і спецзасоби. Він також перерахував прізвища тих, хто втік разом з екс-президентом. "Іванцов Дмитро, Мерлічь Віталій, Аппа, Головинець, Тимчук, Рубан Віктор, Бернадський і Кобзар. Мені невідомо, де вони зараз перебувають", - резюмував свідок.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...