Експерт розповів, яку зброю Україна може сподіватися отримати від Канади

Через 3-6 місяців чи до кінця року Канада може прийняти рішення включити Україну до країн-імпортерів канадської зброї.

Міністри оборони України та Канади. Фото: Укрінформ.

Питання постачання Канадою зброї Україні – це міжнародний правовий крок. Після цих підписаних угод Україну зможуть долучити до реєстрів, яким канадські виробники мають право та можливість постачати зброю. Таку думку у коментарі сайту "24" висловив експерт-міжнародник Володимир Воля, передають Патріоти України.

"Але це широке трактування. Думаю, в будь-якому випадку, навіть якщо вдасться досягти тієї угоди, що Україна буде включена до списку країн, які можуть купувати канадську зброю, там буде ще багато моментів пов’язаних з тим, яку саме зброю доцільно постачати, а яку ні", – зауважив Воля.

На думку експерта, Україна може розраховувати на стрілецьку, контрбатарейну зброю та гранатомети. "Тобто не наступальну чи протиповітряні ракети, а виключно на оборонну зброю. Можливо, це будуть якісь танкові засоби", - додав Воля.

За його словами, рішення про включення України до реєстру може бути прийняте у найближчі декілька місяців. А от самі контракти на постачання зброї та її видів – перспектива більш тривала. Тобто цілком реально, підсумовує експерт, що через 3-6 місяців чи до кінця року Канада прийме рішення включити Україну до країн-імпортерів канадської зброї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...