"Елементарний поклик шлунку": Філософ назвав причини, через які кримчани обрали РФ

Однак, оскільки насправді "сувора російська дійсність" кримчан встигла розчарувати, зараз вони б вже проголосували за Україну.

Мирослав Попович. Фото: Обозреватель.

Академік, доктор філософських наук, директор Інституту філософії Мирослав Попович розповів, що кримчани в 2014 році на референдумі голосували за Росію з трьох причин: політичної, економічної і духовної. За словами вченого, якщо б такий референдум відбувся сьогодні, жителі Криму обрали б Україну, повідомляє Iamir.info. Новину передають Патріоти України.

На його думку, перша причина, чому в 2014 році кримчани вибрали Росію, політична. "Проблеми на Донбасі, в Центральній Україні, і в Галичині - одні і ті ж. Об'єднує нас усіх ставлення до влади як до чужої влади. Це те, що ви знайдете на Донбасі, і знайдете в Закарпатті. На превеликий жаль, ми вже багато років живемо в країні, де більшість населення вороже ставиться до влади", - зазначив Попович.

За його словами, друга причина - економічна. "Наступна складова проблеми - це елементарний поклик шлунку, "дуже їсти хочеться". Людям треба їсти і в зв'язку з цим повинні бути задоволені їхні економічні потреби. І шахтар хоче їсти, і ми з вами хочемо. Є економічна діяльність, яка приносить однакові нещастя і в Донецьку, і в Коломиї. Та той політичний клас, який сьогодні при владі, дуже не хоче щоб люди Донецька і люди Коломиї зійшлися в одному, досягли компромісу", - розповів Попович. За словами філософа, третьою причиною такого вибору кримчан стала духовність. "Це те, що змушує вас зараз ставити ці питання мені", - додав Попович.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...