Елітний маєток "по дружбі" та авто тестя": Журналісти показали, як живе чиновник ГПУ (відео)

Згідно з декларацією, родина Гуцуляків не має у власності жодного нерухомого майна.
Чиновник розповів, що живе у будинку "подруги родини". Фото: скріншот з відео.

Начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк живе в будинку під Києвом площею 236 квадратних метрів, який записаний на подругу його дружини. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", передають Патріоти України.

При цьому сам Гуцуляк запевняє, що за користування будинком у селі Дмитрівка платить оренду в розмірі 11 тисяч гривень, що значно нижче ринкової ціни. "Будинок - нашої подруги, тому ринкову вартість, зрозуміло, вона не поставила б. У нас є певні преференції і пільги, але це не пов'язано з роботою, це пов'язано з тим, що це людина близька до моєї сім'ї", - пояснив Гуцуляк.

Крім цього журналісти з'ясували, що автомобіль, на якому їздить дружина чиновника - Toyota RAV4, оформлений на Олексія Бушая - тестя екс-голови правління ПАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, який є фігурантом однієї зі справ, розслідуванням якого займається якраз департамент Гуцуляка.

"Раніше колишній слідчий з департаменту Гуцуляка Дмитро Сус розслідував справу про викрадення Семінського, в рамках якого в 2015 році були арештовані активи "Нафтогазвидобування". Семінського викрали невідомі особи на початку 2012 року, після чого до травня 2015-го бізнесмен перебував у полоні", - йдеться у розслідуванні.

Гуцуляк же виправдовується, що не знав, що авто, на яке він передав 800 тис. грн, оформлене на Бушая, тому що думав, що машину при покупці в Чернігові оформили на співробітника автосалону, тому що він мав знижку.

Однак, Бушай повідомив журналістам, що автомобіль нібито передали Дмитру Сусу безоплатно для потреб слідства. При цьому Сус заявляє, що він отримав від Гуцуляка "800-900 тисяч гривень" для покупки автомобіля, і стверджує, що заплатив ці гроші працівникові автосалону.

Гуцуляк пізніше зазначив, що вирішив повернути авто офіційному власнику. Згідно з декларацією, родина Гуцуляків не має у власності жодного нерухомого майна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...