"Етапування дорівнює смерті": Росіяни визнали важкий стан здоров'я Савченко

Лікар зазначає погіршення стану здоров'я полонянки - в неї втрата ваги, пісок та білок у сечі, а вени настільки сколоті крапельницями, що залишились рани.

Надія Савченко. Фото: iac.org.ua.

Російський лікар, яку приставили до української льотчиці Надії Савченко для цілодобового нагляду, дуже занепокоєна станом здоров'я полонянки. Про це сестрі ув'язненої Вірі Савченко повідомила член суспільної наглядової комісії Ростовської області Валентина Череватенко. Новину передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Лікар зазначає погіршення стану здоров'я Савченко – в полонянки втрата ваги, пісок та білок у сечі, а вени настільки сколоті крапельницями, що залишились рани. Сама Надія каже, що почувається дуже погано через зневоднення. "Всередині все пече, прокидаюся – сухість у роті така, що починаю кашляти. Тільки як прокашляюсь, можу дихати", - так свій стан описала сама Надія.

Лікар каже, що у такому стані транспортувати Савченко до колонії дуже небезпечно. Череватенко каже: "Етапування для неї дорівнює летальному кінцю". Надія, за словами члена СНК, дуже чекає на зустріч із Вірою та постійно про неї питає. Сама Череватенко не розуміє, чому сестрі не дозволяють побачення, і намагатиметься зустрітись із полонянкою на вихідних.

За інформацією самої Череватенко, етапування Савченко до колонії не планується, проте її можуть перемістити до госпіталю. Віра, своєю чергою, залишатиметься у Ростовській області та, після відмов СІЗО, Донецького суду, ФСВП Ростовської області, домагатиметься дозволу на побачення з полоненою у Ростовському обласному суді.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...